ARTICLE
33
f78b19bcbaed7c580fc11803bdca3b17
Tillbaka

#292 Accelerera med Ola - De gör alltid sitt bästa

Jag antar att vi alla gör briljanta saker ibland och lite klantiga saker ibland, allt beroende på det tillstånd vi hade i just den stunden. 
 
De briljanta sakerna brukar alltid inträffa när jag befinner mig i ett bra tillstånd, är klarsynt, avslappnad och allt känns bra. Det är då jag har förmågan att släppa fokus på mig själv och mina upplevda behov för att istället se andras behov och önskningar. Då jag med glädje och utan krav på motprestation kan ge det jag har för att andra ska må (ännu) bättre.
 
Och det är ju fantastiskt!
 
Men handen på hjärtat så är jag inte alltid briljant, utan det finns stunder då jag känner mig rädd, osäker och otillräcklig. När jag har dessa känslor så har jag fullt upp med att fokusera på mig och det jag upplever att jag själv behöver, innan jag tycker att jag kan fokusera på andras välbefinnande.
 
Det är just det jag brukar tänka på när andra inte beter sig som jag förväntat mig. Att de i varje givet ögonblick gör det allra bästa de förmår och att deras agerande faktiskt inte har med mig att göra, utan med deras eget tillstånd i stunden. Vilket i sin tur innebär att jag lättare kan förlåta både mig själv och andra.
 
Hur gör du när andra inte beter sig på det sätt som du förväntar dig? Blir du arg, upprörd och besviken eller inser du att det kanske inte har med dig att göra?
 
Accelerera veckan ut genom att slappna av och ha koll på ditt eget bästa tillstånd, väl medveten om att vi alla gör det bästa vi kan. Börja nu innan veckan är slut!

Posten senast uppdaterad 24 aug 2016 kl. 14:32

 

Kommentarer

43
25
aug
2016
25 aug 2016: Tala om Jungiansk synkronicitet: igår kväll fick jag i present av en vän Desmond & Mpho Tutus bok "Förlåtelse", som jag började läsa nu på morgonen på väg till jobbet. Och mitt i läsningen dyker ditt accelerationsbrev upp, med ett avsnitt om vikten av förlåtelse. Jag fattar vinken. :)
// Andreas
 
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51