ARTICLE
9
e17519ea5d3a965d0f65d673875a8f44
Tillbaka

#269 Accelerera med Ola - Har du empati för dig själv?

Det brukar heta att vi ska vara snälla mot oss själva och det är sant, men jag skulle vilja gå ett steg längre och säga att vi ska känna empati för oss själva.

En del av de människor som jag utbildar, föreläser för eller vägleder har en tendens att vara väldigt stränga och hårda mot sig själva. De kan vara mer elaka mot sig själva än de någonsin ens skulle drömma om att vara mot någon annan. Dessutom är det svårt att kunna älska någon annan om du inte kan älska dig själv, så jag tror att det är bra att börja med dig själv.

Ett riktigt bra steg är att börja se på dig själv med empati vilket jag tycker är mer än att vara snäll. Enligt ordlistan så innehåller empati flera aspekter som att känna, förstå och ha medkänsla.

Som jag ser det innebär det att du ska känna dina känslor men kanske inte värdera dem som bra eller dåliga, utan endast värdera dem som just känslor. Att förstå att känslorna kommer från dina tankar i stunden och kanske inte är farliga, utan att de bara är skuggan av en tanke. Och medkänsla till den fantastiska, underbara, klantiga, drulliga, grymma, slarviga och insiktsfulla varelse som du är.

Helt enkelt att du ser på alla bra och tokiga saker som du tänker eller gör med kärlek. Att du är du och värd din egen (och andras) kärlek.

När var det senast som du skrattade åt dig själv, med kärlek? För det bra som du just har gjort eller för hur knasigt det blev när du tänkte fel. Att du inte tog dig själv på blodigaste allvar utan mer lekfullt och nyfiket.

Accelerera veckan ut genom att ha empati för dig själv. Att du ser på dig själv med känsla, förståelse och medkänsla, för att du är värd din egen kärlek. Börja direkt innan veckan är slut.

Lycka till!

Posten senast uppdaterad 8 feb 2016 kl. 11:27

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51