ARTICLE
11
ba298d30ddbb1c9e29b53651db277318
Tillbaka

#270 Accelerera med Ola - Det alla andra ser ...

Visst är det intressant, det här att du och jag har beteenden som alla andra ser utom vi själva.

Har du funderat på att du alltid målar in dig i samma hörn? Inte olika utan alltid samma hörn, och att du sedan villrådigt står och funderar på hur du ska ta dig därifrån. Samtidigt tänker du frustrerat: Neej, inte nu igen! Att det alltid ska hända just mig!

Det gäller att inse att det var du som både målade och ställde dig i det där hörnet igen, och det intressanta är att alla såg det hända – utom du.

Jag kommer så väl ihåg några av mina hörn som jag målade in mig i, tills jag blev medveten om att det var mitt eget beteende som ställde mig just där. Mitt eget beteende som jag var så van vid att jag inte ens reflekterade över att jag hade det. Jag blev lika förvånad varje gång jag hamnade på samma ställe som förut. På samma sätt som att ”alla bilister” varje år i november blir förvånade över att det blir halt i år igen.

Ett av mina hörn i min tidiga säljkarriär var att jag tyckte att kunden skulle säga till när han eller hon ville köpa, istället för att jag frågade efter ordern. Sedan var jag förvånad över att alla andra säljare fick order utom jag.

Ett annat hörn var att jag var så fokuserad på att visa min egen förträfflighet att jag glömde att se och lyssna på andra människor som mina kollegor, chefer eller kunder – och att jag sedan var förvånad över att ingen tycktes bry sig om just mig.

Vilka hörn är det som du målar in dig i just idag? Var är det som du brukar hamna där du frustrerat utbrister: Neej, inte nu igen! Att det alltid ska hända just mig!

Accelerera veckan ut genom notera vilket hörn du brukar måla in dig i. När du blir medveten är det enkelt att ta dig därifrån och aldrig komma tillbaka igen. Börja direkt innan veckan är slut.

Lycka till!

Posten senast uppdaterad 19 feb 2016 kl. 11:48

 

Kommentarer

10
05
feb
2016
5 feb 2016: Alltid lika bra Ola! Tack för dina nyhetsbrev! :-) Mvh Emanuel - [link:www.emanuelnilsson.se:_self]www.emanuelnilsson.se[/link]
 
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51