ARTICLE
14
101cf74dcca6ca02185a60958b3b58b0
Tillbaka

#273 Accelerera med Ola - Vad är ditt normalläge?

I mina föreläsningar pratar jag om motivation, arbetsglädje och mål. Hur du kan hantera dina, och andras, tankar och känslor när det stormar, är stressigt, sker oväntade händelser eller stora förändringar.
 
Men livet är ju inte bara känslostormar, dramatik och oväntade händelser, utan stora delar av livet är just vardag. Så vad är ditt normalläge? Hur mår du en helt vanlig dag, en vardag när du vaknar som vanligt, gör dina dagliga aktiviteter, äter din middag som vanligt och går till sängs.
 
Eftersom ditt normalläge är baserat på dina vanemässiga tankar så brukar varje vardag kännas på väldigt lika sätt. Tills du stannar upp och reflekterar och, kanske, bestämmer dig för att du vill känna på ett nytt sätt i din vardag.
 
Vad är det du vanemässigt tänker och känner på en skala 1-10? Där skala 1 innebär att du upplever att världen är orättvis, livet ett lidande och alla andra är dumma. Och där skala 10 innebär att du upplever att världen är ett underbart ställe att vara på, där alla vill dig väl och det bara finns möjligheter. Ligger du nära ytterligheterna eller ligger du som de flesta någonstans där emellan?
 
Själv såg jag mig som en väldigt positiv person tills jag började tänka efter. Om jag nu var så positiv, varför klagade jag då så mycket på andra och såg med så stor misstänksamhet på nya saker och förändringar. Det visade sig att jag omedvetet hade fastnat på ett ställe där jag egentligen inte ville vara, och inte alls var så positiv som jag trott.
 
Så vad är ditt normalläge? Handen på hjärtat, ligger det på den del av skalan som du vill att det ska ligga, eller är det där det är av gammal vana?
 
Accelerera veckan ut genom att reflektera över ditt normalläge. Stäm av ditt läge. Börja direkt innan veckan är slut.
 
Lycka till! 

Posten senast uppdaterad 9 mar 2016 kl. 21:01

 

Kommentarer

11
25
feb
2016
25 feb 2016: Vilket bra inspirationsbrev Ola, handen på hjärtat - var befinner jag mig, egentligen?! Vilket normalläge. Bra och tydligt , kort & koncist! Tack!
 
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51