ARTICLE
15
2aa725c871765ec1392b8537f6324f9d
Tillbaka

#274 Accelerera med Ola - Att vara där du är ...

Vi människor tenderar att vara experter på att göra det enkla svårt. För hur svårt är det egentligen vara att vara där du är.
 
Hur är det när du pratar med andra? Hur ofta är du där? I samtalet, på riktigt? Med din uppmärksamhet helt på den person du pratar med. Utan att tänka på vad du ska göra härnäst. Utan att tänka på vad du ska säga härnäst. Utan att mentalt försöka skynda på samtalet för att du tror att du vet vad den andre ska säga. 

Att du med alla dina sinnen och äkta intresse är där. Då har du en extraordinär kommunikationsförmåga. För bara tänk om alla du pratar med den här veckan är helt och hållet där med dig! Ganska bra vecka, eller hur?
 
Själv vet jag hur svårt det är att kommunicera på riktigt. Jag vet att jag ”ska” göra det och att det i slutändan både spar en massa tid och skapar ett bättre resultat för alla inblandade parter. Jag är där och ska kommunicera på det sätt som jag vet är det bästa, MEN så kommer det ett sms, eller så funderar jag på föreläsningen som jag ska hålla imorgon eller så är det en tv påslagen i bakgrunden som osökt gör att blicken irrar dit. 
 
När jag inte gör mig själv medveten om att faktiskt vara just här och nu, så finns det tusentals saker som jag låter distrahera mig.

Hur bra är du på att vara där du är? Att vara här och nu? Inte i framtiden med alla möjliga utfall och händelser och inte i dåtiden funderande på hur du borde ha gjort i stället, utan just här!

Accelerera veckan ut genom att vara närvarande hos den du pratar med. Lyssna på riktigt inte för att svara, försvara eller kommentera – utan för att förstå. Börja direkt innan veckan är slut. 

Lycka till! 

PS. Tre smarta tips - podcast med mina talarkollegor som delar med sig av sin kunskap. Helt gratis! Klicka här!

Posten senast uppdaterad 9 mar 2016 kl. 21:02

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51