ARTICLE
19
f58423cb084d140515a1f015258d1401
Tillbaka

#278 Accelerera med Ola - Strunta i hur ...

Lägg inte din energi på att planera exakt hur allt ska falla på plats för att du ska nå ditt slutresultat. Ditt jobb är inte att bestämma hur all logistik, människor, andras beslut eller inspiration ska falla ut. Utan ditt jobb är att hålla fokus på det önskade resultatet, sätta igång processer och hålla dig öppen för nya lösningar.
 
De två vanligaste misstagen när du vill förändra ditt resultat, inom något område i livet, är:
  • att du inte vet hur det ska gå och därför inte sätter igång, eller
  • att du låser dig vid en lösning och tror att din framtida lycka och framgång hänger på att just den här lösningen faller på plats 
Men ditt jobb har aldrig varit att på förhand lista ut hur alla bitar ska falla på plats, exakt vilka människor, lösningar och beslut som ska falla ut till din fördel. Ditt jobb är att fortsätta hålla fokus på det önskade resultatet, oavsett omständigheter.
 
Släpp taget om hur och alla detaljer. Fortsätt att vända på alla stenar och knacka på alla dörrar du hittar, så kommer du alltid att skapa de nödvändiga förhållandena, uppenbarelserna, ”turen” eller idéerna som behövs för att du ska nå ända fram.
 
Så håll fokus på det du vill skapa, släpp taget om HUR det ska hända och sätt igång med de aktiviteter som du kan starta på egen hand.
 
Accelerera veckan ut genom att släppa kontrollen på alla möjliga detaljer. Fokusera istället på det slutresultat som du vill skapa, sätt igång processer och se hur nya fantastiska lösningar och magiska möjligheter dyker upp när du släpper taget. Börja med en gång innan veckan är slut. 
 
Lycka till!

Posten senast uppdaterad 30 mar 2016 kl. 21:09

 

Kommentarer

18
31
mar
2016
31 mar 2016: Just nu har jag verkligen kantarellögonen fokuserade på just detta. Det dyker upp personer, blogposter och mail lite varstans som säger detta till mig. Vad försöker universum säga mig... hmmmm? Just det. Bara gör´t!

Tack Ola och Anette!
// Mikael
 
17
31
mar
2016
31 mar 2016: Som vanligt när man sitter och klurar på en idé man har, kommer Ola som en liten skogsvette och presenterar en lösning... Tackar! /Freddie Roth
 
16
31
mar
2016
31 mar 2016: Det här var tänkvärda ord som jag känner passar mig. Ska titta på detta varje dag och förhoppningsvis se att sådda frön gror!
// Gunilla
 
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51