ARTICLE
20
aeef33656aa7521f44548a724d26c05d
Tillbaka

#279 Accelerera med Ola - Den sista allvetaren …

 
Idag har vi en annan syn på saken och det finns ingen person på jorden som anses veta allt som är värt att veta … och ändå så faller vi i ofta fällan att vi tror att vi vet! 
 
Jag träffar människor som direkt förkastar nya eller andra idéer som inte passar in i deras sanning för att det skulle kännas otryggt att inte veta. Dessa människor fastnar i fällan att de lägger all sin energi på att försvara det som de vet. Vilket i sin tur innebär att de begränsar sin värld till det som de vet just nu och att den inte kan bli större.
 
Tricket för mig är att från början acceptera att det är så enormt mycket som jag faktiskt inte vet. Och även om jag anser att jag vet något så är detta fortfarande bara mitt perspektiv och inte någon allmän sanning. Jag behöver närma mig andra människor med ödmjukhet då de förmodligen vet saker som jag inte vet, och lyssna för att förstå.
 
Så hur tar du emot nya tankar, idéer och förslag? Är det genom att direkt väga det mot det du vet idag, som är din erfarenhet och sanning eller är det nyfiket och ödmjukt för att se om du kan lära dig något nytt?
 
Accelerera veckan ut genom att sluta agera som den sista allvetaren. Acceptera att det finns så mycket kvar att lära och lyssna på nya intryck, förslag och idéer för att förstå. Börja med en gång innan veckan är slut. 
 
Lycka till!

Posten senast uppdaterad 20 apr 2016 kl. 16:35

 

Kommentarer

19
07
apr
2016
7 apr 2016: Mycket bra och viktigt.
Ett förhållningssätt/insikt som påverkar oss i mycket större utsträckning än vad vi många gånger är medvetna om. Allt för många mår dåligt av de ständiga (nödvändiga) förändringar som sker runt om oss dagligen istället för att se de möjligheter som kommer som en följd av förändringarna.

// Roine A
 
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51