ARTICLE
24
99043364ca3e8e62ffe98826cc8ae039
Tillbaka

#283 Accelerera med Ola - Grattis, du har det redan!

Det intressanta är att vi letar på fel ställe. Det är inte de yttre omständigheterna som behöver ändras utan allt vi behöver är att inse att vi faktiskt redan har det vi eftersträvar.
 
Det är som att springa runt i huset och förtvivlat leta efter nycklarna (där vi lustigt nog oftast letar på samma ställe gång efter gång) för att slutligen hitta dem i fickan. Och lite skamset inse att de har legat där hela tiden.
 
Ett exempel är en deltagare på en av våra utbildningar som verkligen ville förbättra sin självkänsla. Hon led av att känna sig underlägsen i sociala sammanhang och ville ändra på det. Det som är spännande i sammanhanget är att hon inte led av detta när hon ledde träningspass inför hundratals personer. Då var hon urstark, trygg och självsäker oavsett vad som hände omkring henne eller om det skedde oväntade saker under passet.
 
Det borde ju innebära att hon redan har självsäkerhet, trygghet och lugn inom sig. Att hon redan har det hon behöver. Så istället för att leta efter tryggheten utanför sig förstod hon att hon skulle leta efter den inom sig själv – där hon bevisligen redan vet att den finns.
 
Så tricket kanske är att sluta leta efter andra omständigheter, människor eller händelser som ska få dig att må bra och istället inse att du redan har det du önskar – att det finns inom dig och bara väntar på att släppas loss.
 
Grattis, du har det redan! Accelerera veckan ut genom att slappna av och plocka fram din glädje, trygghet och ditt lugn som redan finns inom dig istället för att kämpa för att alla omständigheter omkring dig ska ändras. Börja direkt innan veckan är slut. 
 
Lycka till!

Posten senast uppdaterad 11 maj 2016 kl. 21:41

 

Kommentarer

32
17
maj
2016
17 maj 2016: TACK :)

//Anneli M
 
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51