ARTICLE
25
8cab8b9f364697cdb383dd7151dc192a
Tillbaka

#284 Accelerera med Ola - Det du inte vet att du inte vet

Det luriga, som kan lägga krokben för dig, är "det du inte vet att du inte vet”. 
 
För "det du inte vet att du inte vet” har du svårt att lägga en plan för att åtgärda eller be om hjälp och du kan inte ens ställa rätt frågor av den enkla anledning att "du inte vet att du inte vet”.
 
Som när jag som säljare för många år sedan upptäckte att jag hade en viss telefonskräck. På det jobbet bokade jag mina egna möten. De dagar då jag bokade mina möten var alltid de tyngsta och jobbigaste dagarna på hela månaden.

Jag reflekterade aldrig över att jag hellre tog bilen för att åka och se om en kund var på plats än att lyfta luren och ringa. Därför var det heller inget som jag kunde ta tag i för att börja göra på ett nytt sätt. 
 
Jag trodde att det var en fullt naturlig känsla och att alla de andra säljarna tyckte att det var precis lika jobbigt att boka möten som jag gjorde. Tills det en dag visade sig att mina kollegor tyckte tvärtom, att de tyckte dagarna med mötesbokning var de lättaste och skönaste för allt de behövde göra var ju att lyfta en lur.
 
Så vad är det som ”du inte vet att du inte vet” och som hela tiden stjälper dina allra bästa planer? Det där som är uppenbart för alla i din omgivning men som du aldrig ser själv?
 
Accelerera veckan ut genom att ta reda på "det du inte vet att du inte vet”. Fråga en vän, familjemedlem eller kollega som du har förtroende för och ta reda på vad du gör som omedvetet lägger krokben för dig själv. Börja direkt innan veckan är slut. 
 
Lycka till! 

Posten senast uppdaterad 18 maj 2016 kl. 20:19

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51