ARTICLE
26
82aa3d4a600efae4724e669fc1d047b9
Tillbaka

#285 Accelerera med Ola - När vi gör det enkla komplicerat

 
Jag tror att det beror på att vi, av någon anledning, i allt större utsträckning har börjat förlita oss mer på hur än på varför. Att vi hyllar forskningen och kunskapen i hur vi ska sätta mål, slimma kroppen inför sommarens badsäsong, utveckla våra sinnen eller klättra i karriären. Vi vet nu exakt hur vi ska göra allt detta men någonstans glömmer vi varför.
 
Vi tar ständigt fram nya modeller, processer och metoder men glömmer att förklara varför vi tycker att det är bra att använda dem. Vi har ibland en total övertro till modeller och metoder och missar att en process utan dedikerade användare är detsamma som ingen process alls.
 
Vi behöver inte bara förklara varför vi tycker att modellerna ska användas, vi behöver också kommunicera med varje individ. Ta reda på varför de överhuvudtaget har valt att arbeta på den här arbetsplatsen, vad de vill bidra med och hur de i så fall vill använda sig av de framtagna processerna, modellerna och metoderna.
 
I min värld är det ganska enkelt. Om vi jobbar med människorna först, att vi tar reda på deras varför, så blir plötsligt det komplicerade enkelt. För då samlas alla människor i samma riktning och drar åt samma håll. När det sker så kan vi i princip använda oss av vilken metod som helst.
 
Den förlösande frågan som kan göra det mest komplicerade enkelt är: Varför?
 
När funderade du senast på ditt eget varför? Är det lika klart som den dagen du med glädje, accepterade jobberbjudandet eller startade din verksamhet? Eller har det bleknat med tiden?
 
Accelerera veckan ut genom fundera på ditt eget varför. Varför du har valt att vara där du är och på vilket sätt som du vill bidra till din grupp, ditt företag och till en bättre värld. Börja direkt innan veckan är slut. 
 
Lycka till! 

Posten senast uppdaterad 25 maj 2016 kl. 15:56

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51