ARTICLE
27
6741c51f8fb3f48cb9108c5ddff6daab
Tillbaka

#286 Accelerera med Ola - En smart inrättning


Under en tur i skogen häromdagen funderade jag på naturens gång, att allt är så enkelt och att alla vet precis vad det är de ska göra, hela tiden. Kan det verkligen vara så knasigt att precis alla vet: utom du!

Eller är det så att du också vet, om du bara stannar upp, lyssnar och känner efter? Att du i grunden också är en smart inrättning och har de svaren som du behöver, kan det du behöver kunna och att alla svar finns inom dig om du bara stannar upp och lyssnar.

Många som jag träffar har fått för sig att de ska leverera så mycket som möjligt, de maximerar antalet aktiviteter de ska hinna med varje dag och till slut glömmer de bort varför de en gång började med alla aktiviteter. Det är alla drivna, dugliga människor som frenetiskt ”jobbar på sina jobb” istället för att i lugn och ro fokusera på just de aktiviteter som tar dem framåt.
 
När reflekterar du? Har du något återkommande tillfälle när du bara stillar surret eller släpper dina gamla tankar så att du får möjlighet att lyssna på dina egna svar, på din egen visdom och i tur och ordning göra de saker som du vet tar dig dit du vill?
 
Accelerera veckan ut genom att hitta en daglig stund för reflektion. Du är en otroligt smart inrättning och du fungerar bäst när du ger dig själv tid att hitta svaren inom dig. Börja direkt innan veckan är slut. 
 
Lycka till! 

Posten senast uppdaterad 1 jun 2016 kl. 21:35

 

Kommentarer

34
09
jun
2016
9 jun 2016: Vilket bra citat, det är ju sant och så viktigt att bli påmind om. Min sanning är att våra tankar är vår allra största resurs, det är där allt börjar...Dessutom finns den resursen hos oss alla, var och en väljer själv hur resursen ska användas....
// Madeleine Svensson
 
33
08
jun
2016
8 jun 2016: För mig passar det bäst att börja varje dag med att just reflektera - och det tar mig framåt! :-)
// Patrik Öbrink
 
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51