ARTICLE
29
206f6ce6a06db3b48e3cebcd34240856
Tillbaka

#288 Accelerera med Ola - Studsa tillbaka


Det viktigaste av allt: Kom du sedan ihåg att lova dig själv att du aldrig skulle glömma hur snabbt och enkelt det egentligen gick?

När jag är nere i den mentala källaren och allt verkar som mörkast känns det som om det alltid kommer att vara på just det sättet, ingen ljusning någonstans. Bara ett kompakt mörker. Just detta, att det känns som om det aldrig kommer att lätta, är för mig ett tydligt kännetecken för var jag befinner mig.

För samtidigt så vet jag att det bara är en tanke. Jag vet att mitt tillstånd alltid kommer att ändras - för det är vår natur. Jag kan inte vara nere och deppig för evigt, lika lite som jag kan vara euforisk och glad för all framtid.

När jag är nere i källaren så brukar jag nu för tiden acceptera att jag är där och bara slappna av, för då brukar det släppa snabbare och jag kan fokusera på alla nya tankar som kommer upp. Jag vet också att vändningen kan gå på ett ögonblick och att jag snabbt kan nå helt nya nivåer. Så jag brukar försöka komma ihåg alla de gånger jag kvickt studsat tillbaka från det som först kändes som ett stort mörker - till något ljust, spännande och glädjefyllt.

Hur gör du för att studsa tillbaka? Kämpar du emot alla mörka tankar eller slappnar du bara av, låter dem vara, medveten om det kan komma nya tankar fortare än du anar?
 
Accelerera veckan ut genom att komma ihåg hur fort saker kan vända. Är du nere i källaren så slappna bara av och se hur snabbt du kan studsa tillbaka. Börja direkt innan veckan är slut. 
 
Lycka till! 

Posten senast uppdaterad 15 jun 2016 kl. 11:18

 

Kommentarer

38
17
jun
2016
17 jun 2016: Tack, härlig insikt Jan :-)
/Ola
// Ola
 
37
17
jun
2016
17 jun 2016: Tack, härlig insikt Jan
// Ola
 
36
17
jun
2016
17 jun 2016: Bra uttryckt, påminner mig om en gång jag stod o väntade på en buss. Kom att tänka på ett destruktivt beteende eller brist på självdisciplin och sedan tanken "jag kommer väl aldrig kunna ändra det här", konsekvens, en deppig känsla i kroppen. Sen tänkte jag, vad är detta, det är bara en tanke, det enda som existerar är nuet, sen släppte negativiteten.
 
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51