ARTICLE
21
ef0dfde1d0abcce298770dccf41f6864
Tillbaka

#280 Accelerera med Ola - Konsten att lösa problem ...


Kan det vara så att just det faktum att du så desperat försöker lösa problemet är det som hindrar dig från att hitta en lösning?

Om du är som jag så snurrar du bara alla dina gamla tankar när du fokuserar på att lösa ett specifikt problem. Då de gamla tankarna inte har löst problemet tidigare, kommer du aldrig att komma ett dugg närmare en lösning genom att repetera dem om och om igen.

Tricket är att släppa taget. Att sluta fokusera på både problem och lösning, för att göra plats för nya tankar. Förstå att ditt sinne fungerar bäst när det får vara ifred och sköta sig själv utan din medvetna inblandning. Ditt jobb är att plantera idén att du vill ha ett annat resultat eller utfall och sedan släppa taget så kommer lösningarna av sig själv.

Det är därför vi ofta får våra bästa idéer i duschen, på löpturen, promenaden eller när vi ligger och slappar i solstolen. 

Vad är det som du ska släppa taget om? Vad är det för tankar som du går och gnager, snurrar eller vrider på just nu? Tänk om det enda som hindrar dig från att se den perfekta lösningen är det faktum att du håller fast i det gamla.

Accelerera veckan ut genom att slappna av. Gör något annorlunda som känns gott och släpp taget om alla gamla måsten, problem och beslut så att du kan ge plats för nya tankar. Börja med en gång innan veckan är slut. 

Lycka till! 

Posten senast uppdaterad 20 apr 2016 kl. 16:24

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51