ARTICLE
66
878e08eb23119e887665c8bc74d3e8a6
Tillbaka

Veckans tanke - Att vara i nuet, vad innebär det?


 
Jag har funderat en hel del på vad det betyder att vara i nuet och vad det i så fall innebär. Om det är något ställe som jag kan ta mig till eller om det är just där jag alltid är? Om det innebär att jag måste tänka annorlunda eller ändra på någonting?
 
Tidigare hade jag på något konstigt sätt fått för mig att vara i nuet är kopplat till tid. Till exempel att jag ska meditera en timme och under just den timmen så ska jag vara i nuet och inte tänka på någonting alls eller att jag ska tänka på ett mantra eller något annat speciellt.
 
Idag förstår jag att jag helt enkelt hade fått det om bakfoten. För idag tror jag att det inte alls handlar om tid. Inte heller att jag behöver göra något, ändra på något eller ens försöka att styra mina tankar. 
 
För det kanske är så enkelt som att vara i nuet handlar om att lyssna på de tankar som kommer just nu. Och för att lyckas med det så kanske vi bara behöver släppa på våra gamla tankar, gamla paradigm, trossystem och sanningar. Att på så sätt göra plats för nya tankar, idéer, möjligheter och lösningar.
 
Själva grejen är alltså att släppa gamla mentala låsningar om hur saker är eller borde vara och ta emot det som händer just nu. Så jag vill utmana dig att leka lite och under en tid ta emot allt på nytt, utan föreställningar om hur det borde vara och utan att ha förutfattade meningar så att du kan ta emot nya tankar om det som händer just nu.
 
Lycka till!

Posten senast uppdaterad 7 sep 2017 kl. 14:39

 

Kommentarer

151
08
sep
2017
8 sep 2017: Tack för kloka ocka inlägg
Glada hälsningar
Ola
// Ola
 
150
08
sep
2017
8 sep 2017: Tipp topp!
så tror jag också på den klokskaoen:)
// Birgitta Åström
 
149
08
sep
2017
8 sep 2017: Tja, varför inte? Om jag utgår från mig själv så värderar jag ofta utifrån hur det borde vara och vad jag borde göra. Det blir ju litet felaktigt fokus och kan skapa frustration. Så om jag bara konstaterar läget eller att jag gjort eller gör på ett visst sätt eller tänker på ett visst sätt och accepterar detta och sedan planerar för att ta mig vidare från detta läge mot mitt mål. Jo, mäl anser jag att man behöver även om man lever i nuet! Vad är livet utan drömmar och mål?
Ja, nu när jag läser Olas rader så var det väl inte så mycket nytt jag tillför på detta klotterplank .. tack för ytan!
// Hans
 
148
08
sep
2017
8 sep 2017: Jag har alltid tänkt på det som att inte tänka för mycket på framtiden. Att man hela tiden håller på att planera framåt, så man glömmer att ta tillvara på det som händer nu.

Men det kanske är en gammal tanke jag borde släppa :-)

Trevlig helg!
// Ulrika
 
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51