ARTICLE
67
1175cdae012e89d177ea7dd84ba7a0d1
Tillbaka

Veckans tanke - Det rätta svaret


Jag kunde göra det! Sätta målet, spotta i nävarna, dra igång en massa aktiviteter och sedan kämpa mig hela vägen fram dit jag hade bestämt. Ibland kom jag hela vägen och ibland inte. Vissa gånger kändes det riktigt bra – en stund. Andra gånger kunde den goa känslan i magen helt utebli trots att jag faktiskt hade tagit mig hela vägen fram.

När jag pratar med människor upplever jag att många kan känna samma som jag gjorde, att de kämpar för mycket och inte alltid är så glada som de förväntar sig när de kommer fram, och jag har funderat på vad det kan bero på.

I mitt fall var det att jag hade haft en tanke, eller kalla det dröm eller fantasi och sedan gjorde allt jag kunde för att forma min (upplevda) verklighet att passa in i just den mallen. Som om min tidigare fantasi var det enda rätta resultatet.

Så om mina nuvarande resultat inte såg exakt ut som min ursprungsfantasi så var jag missnöjd, ledsen eller besviken vilket är lite lustigt – för jag hade alltså glömt att allt hade börjat med min fantasi, det vill säga att det var jag själv som hade skapat mallen. En tanke om EN möjlig utgång och sedan hade jag tagit bort alla andra möjligheter.

Men i livet finns det ju alltid fler än ett rätt svar och de rätta svaren kan dessutom förändras med tiden, allteftersom dina kunskaper, perspektiv och insikter förändras.

I slutändan kanske det handlar om glädjen att ha en dröm, glädjen att testa krafterna och ta dig dit, glädjen i att komma fram för att se om det ser ut som du tänkt dig eller glädjen i att du behöver byta perspektiv och gilla läget.

Lycka till!

Posten senast uppdaterad 13 sep 2017 kl. 16:44

 

Kommentarer

168
14
sep
2017
14 sep 2017: Precis! - känner igen mig.
Jag håller på att leta efter "rätt" kör för mig att sjunga i. Jag sjöng i en där jag trivdes, men så bytte vi körledare och jag trivdes inte längre.
Jag har hela tiden haft känslan jag hade innan vi bytte körledare som mall i mitt sökande efter en ny kör att sjunga i.
Jag provade en, men fann inte den känslan, och provar nu en ny, och inser just detta - att det är en ny känsla jag måste leta efter. (Och jag tror att jag har hittat den)

/Ulrika
// Ulrika
 
167
14
sep
2017
14 sep 2017: Tack Ola,

Väldigt klokt och insiktsfullt perspektiv...

Jag tillhör den skara som verkligen gillar att prestera, som gillar att sätta tuffa och mycket specifika mål, och som oftast även når dem...

Men..., under senare år har euforin och kicken med måluppfyllelsen minskat, och ersatts av ett lite "mekaniskt arbete/tänkande".

Så perspektivet att koppla tillbaka till fantasin, inse att jag valde ETT mål av flera alternativa, och därmed öppna mig/arbetet för flera alternativa utfall, känns mycket, mycket spännande.

Will try!
// Manuel Swärd
 
166
14
sep
2017
14 sep 2017: Tack för dina inspirerade tankar.En bra start på dan🌞
// Carin caŕlando
 
165
14
sep
2017
14 sep 2017: Tack för dina inspirerade tankar.En bra start på dan🌞
// Carin caŕlando
 
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51