ARTICLE
68
285cb1f1a2c07ca9d2cf646fade790b9
Tillbaka

Veckans tanke - Utan proportioner

Det har åtminstone hänt mig. En tanke som får fäste och som med fantasins hjälp växer sig allt större för att till slut upplevas som helt övermäktig. Och varje gång har jag, i efterhand, varit totalt förundrad över hur snabbt jag kunde återfå balansen och studsa tillbaka.

Det enda vi kan vara säkra på i livet är att det ständigt händer saker. Ibland får vi god förvarning och kan i lugn och ro hantera det som händer och ibland är det som en blixt från klar himmel som välter allt över ända. I de ögonblicken kan det kännas som om det är över, att nu har allt gått åt skogen och jag kommer att leva resten av mitt liv i misär och elände.

Jag vill bara i all vänlighet påminna dig om hur fantastisk du är och om din magiska förmåga att studsa tillbaka. Att det som händer dig är själva livet och du är gjord för att klara av det som kommer i din väg. Det är din grundinställning, liksom en naturlag.

Kom ihåg att när du är som mest nere, har dina absolut mest utmanande omständigheter eller att allt verkar becksvart utan någon ljusning i sikte så har du ändå förmågan att studsa tillbaka och återhämta dig, kanske till ännu högre höjder än tidigare, för det är så du funkar.

Nästa gång dina tankar drar iväg och blir helt oproportionerliga så kom ihåg att det kanske bara är en del av ”föreställningen” vi kallar livet, att de drar handlingen framåt mot det härliga slutet där allt åter kan bli bra.

Lycka till! 

Posten senast uppdaterad 20 sep 2017 kl. 21:02

 

Kommentarer

251
21
sep
2017
21 sep 2017: Tack Ola

Det händer mig mindre sällan idag sedan jag lärde mig att flytta perspektiv till nuet och åt det positiva och glada saker som blivit av och som är.

Förut bet jag mig alltid i foten på grund av just det du beskriver och jag tog det väldigt personligt.

Det händer än idag när jag arbetar med något som jag är väldigt egagerad i.

Då får jag stanna upp och tänka på dina kloka ord.

Tack Ola :)
 
249
21
sep
2017
21 sep 2017: Tack, tack och tusen tack för det!
Som entreprenör är detta min vardag och händer inte bara en gång då och då utan flera gånger om dagen. Man kastas mellan hopp och förtvivlan eller man befinner sig i en "boxnings match" där det gäller hela tiden att resa sig från golvet, medan domaren räknar.... ibland reser man sig på 9,5...men man reser sig alltid!!!
Så det var skönt att få det bekräftat! Att det är inte slutet, det är bara en till match, det är bara en till utmaning som är där för att man ska växa, bli bättre, bli starkare och vinna!!
Dina ord är som en skön oas mitt i kaos, är såååå tacksam för det!!!
 
248
21
sep
2017
21 sep 2017: Hej! Tack för ett inspirerande brev som kom precis i rätt tid. Läste det med glädje men blev förundrad över slutet av brevet..... drar handlingen framåt mot det härliga slutet där allt åter kan bli bra..... vilket slut?? Jag tror säkert inte att du menade det men jag kopplar slutet på livet och det kändes rätt långt bort och inte så positivt. Förklara gärna. Tack Nina
// Nina
 
21, sep: Hej Nina,
tack för din fråga, när jag läser min text igen förstår jag hur du uppfattaer den :-)

Min tanke i är att jämföra med en teaterpjäs eller bio. Något som du gör några timmar av ditt liv och som har ett kul, spännande eller upplyftande slut. Något som känns bra och som hjälper dig till ökat välmåående.

Glada hälsningar
Ola
// Ola Wallström
247
21
sep
2017
21 sep 2017: Mycket bra skrivet, Ola! Som alltid ;-)
// Hassan
 
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51