ARTICLE
54
727e82cd8713c35be7f7e2769cfa5150
Tillbaka

Veckans tanke - v 10 - Det är tungt nu!Det är tungt nu!
 
”Det är tungt nu!” eller "Det är mycket nu!” får jag titt som tätt höra när jag frågar hur människor omkring mig har det. Då brukar jag fråga "Har det alltid varit tungt?” och när de svarar ”Nej” så replikerar jag ”Skönt, då vet vi att det bara är temporärt”.
 
För när vi tittar på vår fantastiska planet så har det alltid skett samma sak, genom alla tider:
·      torka har följts av regn
·      blixtar och dunder har följts av klarblå himmel
·      jordbävningar har följts av stillhet, och
·      tunga tider har följts av fantastiska tider
 
När vi är mitt uppe i att ”allt” känns mycket eller tungt kan det vara svårt att ha perspektiv på det som sker. Det känns, precis som när vi var barn, att våra känslor i ögonblicket alltid kommer att vara desamma. Det innebär att det, just nu i detta ögonblick, inte verkar finnas någon ljusning på himlen, lugn och ro eller goda tider som väntar precis kring hörnet.
 
Goda tider har alltid kommit efter det vi upplever som dåliga tider, och i ärlighetens namn så behövs även de ”dåliga tiderna”. För mig är det ett perfekt tillfälle att rannsaka mig själv. Det brukar vara en vänlig liten påminnelse om att jag är på väg åt fel håll. Att det är dags för mig att tänka om eller göra nytt. Ibland envisas jag med att hålla fast i de gamla idéerna, vilket oftast innebär att de goda tiderna dröjer lite till.
 
Har du det tungt eller mycket just nu? Kan det vara en gammal bestämd uppfattning, idé eller tanke som det är dags att ge upp, för att istället släppa in de goda tiderna som just nu bankar på din dörr och mest av allt vill komma in.
 
Lycka till!

Posten senast uppdaterad 14 mar 2017 kl. 13:09

 

Kommentarer

99
12
mar
2017
12 mar 2017: Jag tror vi behöver perspektiv. Om solen alltid lyser glömmer vi kanske att uppskatta det vackra vädret.
// Madeleine Svensson
 
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51