ARTICLE
61
d9201f075414ff5c065a23d3d9e60f5b
Tillbaka

Veckans tanke - v 21 - Skulle jag bli tacksam om jag får mer?Skulle jag bli tacksam om jag får mer?

Om jag inte är tacksam för det jag har nu . . . varför skulle jag bli tacksam om jag får mer?

Tänk om en av nycklarna till att må bra och känna glädje är att varje dag känna tacksamhet. Riktigt äkta go' tacksamhet för det jag faktiskt har och inte en falsk fasad bakom ett konstlat leende.

Personligen är jag tacksam för saker som att jag kan se, höra och springa. Just nu kanske jag inte kan springa så långt som jag önskar, men jag kan springa. Den härliga känslan av att känna hjärtat pumpa i bröstet samtidigt som vinden susar i träden och jag är själv i skogen.

Det är så lätt att ta för givet det jag faktiskt har och kan och istället stirra mig blind på det som just nu är till synes utom räckhåll. Även om det just nu kan kännas som om det kommer att vara utom räckhåll för all framtid, så vet jag att allt är under konstant förändring. Att det, kanske innan jag vet ordet av har förändrats – så att det blir precis som jag önskade att det skulle vara.

Kanske är tricket att passa på att känna tacksamhet just nu, för det jag har, och njuta av livet redan i denna sekund istället för att uppgivet vänta på att saker ska vara på något annat sätt.

Vad är det som du just nu hänger upp dig på? Har du något som verkar utom räckhåll och som du tycker hindrar dig från att känna glädje och tacksamhet? I så fall föreslår jag att du ställer dig samma fråga som jag ställer mig själv: ”Om jag inte är tacksam för det jag har nu . . . varför skulle jag bli tacksam om jag får mer?”

Lycka till!

Posten senast uppdaterad 29 maj 2017 kl. 14:54

 

Kommentarer

117
26
maj
2017
26 maj 2017: Mitt i prick, som vanligt, Ola :)
människans största utmaning: tacksamhet och bara vara i nuet
personligen är jag övertygad om att det är nyckeln till lycka.
när jag var sjukskriven tyckte jag först synd om mig själv.. tills jag insåg att det var det bästa som någonsin hänt mig! Aldrig har jag känt en sådan tacksamhet för de små tingen i livet som under den svåra perioden- som visade sig vara en förklädd välsignelse.
det finns alltid något och någon att vara tacksam över. Alltid
varma hälsningar, Derya
// Derya
 
29, maj: Tack Derya :-)
// Ola Wallström
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51