ARTICLE
57
fc3338176403009c0e8965da499d6498
Tillbaka

Veckans tanke - v 14 - Att släpa tagetAtt släppa taget
 
Har du någon gång haft en riktigt go' låt i huvudet som du inte riktigt har fått fram? Låten finns där och du försöker febrilt få fram melodin men du lyckas inte då du just nu spelar en helt annan låt på radion.

Du kan försöka pressa dig själv att mentalt stänga ute låten som spelar på radion, eller överrösta den genom att försöka sjunga högt för dig själv, men det enklaste brukar vara att stänga av radion. För då kommer melodin som du har i huvudet att komma fram av sig själv.

Tänk om det är på samma sätt när det gäller vad du upplever som negativa händelser i ditt liv? Det kanske inte handlar om att tvinga dig att tänka positivt, med en massa tekniker, visualiseringar och affirmationer. Det kanske helt enkelt handlar om att stänga av det negativa.

Du kanske inte behöver kämpa så förtvivlat för att hitta det positiva och må bra? Tänk om det är så enkelt som att släppa tanken på det som du inte vill uppleva, så kommer det "gottiga" fram av sig själv? Precis lika enkelt som att stänga av en radio för att melodin på den mysiga favoritlåten ska komma fram av sig själv.

Har du något negativt som du just nu går och ältar? Någon person eller situation som du retar dig på och som du vänder, vrider och repeterar i dina tankar? Tänk om just det faktum att du fokuserar på det som är irriterande hindrar dig från att se den perfekta lösningen, som redan finns i ditt sinne och bara väntar på att få komma fram.

Lycka till!

Posten senast uppdaterad 6 apr 2017 kl. 08:05

 

Kommentarer

107
06
apr
2017
6 apr 2017: Så sant! Så enkelt det låter. Precis så, släpp taget över det negativa som tar kraft och fokusera på det goa o positiva i livet istället. Bra där!
 
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51