ARTICLE
59
3bc1d7c5bcc93679d5c0d7fb19c48469
Tillbaka

Veckans tanke - v 17 - Vi har mött fienden och han är ossVi har mött fienden och han är oss
 
Jag undrar om Walt Kelly anade vilka bevingade ord han skrev i sin tecknade serie ”Pogo” redan år 1970. Ord som är precis lika relevanta idag, han skev: ”Vi har mött fienden och han är oss!”
 
För just nu stöter jag på människor överallt som bara pratar om hur osäkert allt är idag och hur osäker deras framtid ter sig. Det innebär oftast att de slutar upp med att göra saker de brukar göra och att de slutar göra aktiviteter som tar dem mot sin dröm, vision eller mål.
 
Det lustiga med detta blir då att det inte är de osäkra omständigheterna som gör att de sitter fast och inte kommer ur fläcken, utan det är deras tankar om omständigheterna som gör att de slutar att aktivera sig. Och när de slutar att göra saker, så står de still.
 
Vi är alltså vår egen värsta fiende, det är inte omständigheterna i sig som spelar någon roll utan hur jag väljer tänka och agera på det som sker.
 
Jag vet, precis som alla andra, att det händer saker i politiken, att det sker miljöförstöring och att det finns sociala orättvisor i världen. Men jag kan inte låta det hindra mig från att göra det jag ska göra. Det som jag ska göra och bidra med till världen, som förhoppningsvis får den att bli lite, lite bättre. Jag tror åtminstone detta: världen blir inte bättre av att jag står still.
 
Hur gör du? Är du en av dem som kan fastna och blir lite overksam av allt som händer i vår omvärld. Att du låter själva tanken om en osäker framtid göra dig rädd och passiv istället för att göra det du både vill och borde göra.

Lycka till!

Posten senast uppdaterad 27 apr 2017 kl. 09:54

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51