ARTICLE
60
dc4898124e29876f179d25416cbc963a
Tillbaka

Veckans tanke - v 19 - Fortsätt drömma ...Fortsätt drömma . . .
 
Det finns miljoner anledningar till varför det här att drömma kan anses irrationellt, oförnuftigt och ett dumt slöseri med tid.
 
Förutom att det är kul, så vet jag bara en anledning till varför det faktiskt är rationellt, förnuftigt och ett värdefullt sätt att spendera sin tid. Och det är att det är genom att drömma som du skapar din egen framtid. För om du tänker efter så har varenda mål som du har satt upp och sedan uppnått alltid startat som en tanke, idé eller dröm.
 
Visst är det ballt, att du först drömmer om att skaffa dig en utbildning, eller starta ett företag eller att klara milen på en viss tid eller att hitta den perfekta partnern. Och att du sedan, genom att hålla fast vid din dröm faktiskt får det att bli sant.
 
Tänk om vi faktiskt skulle rationalisera och tänka mindre och istället drömma mer. Att vi fantiserar om alla roliga, kul och häftiga saker som gör att vi bara går omkring och ler.
 
Själv lägger jag ofta tid på att drömma. Allt ifrån att jag bygger fantastiska bilder av hur sagolikt bra nästa år kommer att bli, till att jag tänker på hur vänliga och trevliga alla människor är innan jag ringer viktiga samtal, till att bara gå och mysa för mig själv då jag vet att det kommer att dyka upp helt oväntade och fantastiskt kul människor och omständigheter.
 
Hur mycket energi lägger du på att drömma? På att fantisera om allt det gottiga som just nu är på väg rakt till dig med expressfart. Som finns precis runt hörnet och som strax kommer att nå fram dig och bli din verklighet?

Dream on, baby!

Posten senast uppdaterad 10 maj 2017 kl. 10:34

 

Kommentarer

126
19
jun
2017
19 jun 2017: Tack Ola. Lyssnade på den här först nu 19:e juni. Jag dagdrömmer varje dag. Jobbat med mig själv och min vision i livet är på väg i rätt riktning. Tack för alla dina veckomail, de betyder mycket för mig.
;)
// Anno Peltomäki
 
116
16
maj
2017
16 maj 2017: Kul att ni uppskattar inspirationsbrevet!
Keep on dreaming :-)
/Ola
// Ola Wallström
 
115
11
maj
2017
11 maj 2017: Så sant. Att drömma om det perfekta mötet innan jag träffar en klient är så förlösande och magiskt mäktigt. Tack för din påminnelse jag ska verkligen drömma mer.
/Anette
// Anette Sundin
 
114
11
maj
2017
11 maj 2017: Tack Ola, jag drömmer om mitt växthus som förhoppningsvis är på plats i sommar. Ja, det är ballt. Tack för inspirationen som vanligt. Du höjer ribban och får oss att tänka till. /Anette Meijer
 
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51