ARTICLE
63
52a27ab7b6c8d5e7f1e75b32744bbabb
Tillbaka

Veckans tanke - v 24 - Lättare än du troddeLättare än du trodde
 
När du håller ut, kurar ner huvudet mellan axlarna, ”strider mot elementens raseri” och fokuserar för att hålla den inslagna kursen, ska du veta att det inom mycket kort kommer en dag då du ser tillbaka över axeln, skakar på huvudet i bestörtning, och allvarligt undrar vad all uppståndelse handlade om.

För inom en snar framtid kommer det att visa sig att du hade tillräckligt med tid, att du inte var så ensam som du kände dig och att det hela tiden fanns bra lösningar som väntade på att du skulle komma på dem.
 
Råkar du som jag ut för tunnelseende när du upplever att saker hopar sig, att det känns som om det hela tiden blir mer som måste göras, med allt mindre tid. När det känns som om du är ensam i världen och att det bara är finns du, som med ditt eget slit, som är den enda som kan göra allt som behöver göras. Visst är det intressant hur vi då kan låsa oss vid att det bara finns ett visst antal lösningar, och att ingen av dem känns kul.
 
Då bukar jag göra det som för stunden känns som mest ologiskt och svårast. Jag släpper taget! Jag slutar att tänka på det som måste göras (med de tråkiga lösningarna) och tänker på något annat en stund. För jag vet att tiden finns och att det alltid finns ett alternativ till. Ett alternativ som för ögonblicket inte kan se då jag är totalt låst vid mina tidigare tankar.
 
Upplever även du att det kan vara pressande ibland, när du låser dig vid lösningar som egentligen inte känns bra eller kul, så släpp taget och gör något annat en stund – tiden för det finns alltid.

Lycka till!

Posten senast uppdaterad 15 jun 2017 kl. 16:48

 

Kommentarer

124
17
jun
2017
17 jun 2017:
// Jenny Hagelberg
 
122
16
jun
2017
16 jun 2017: Mitt Survival-Kit:
Insulinpump.
Blodsockertestare.
Veckans tanke med Ola

Tack Ola för att du finns och alltid kommer med rätt ord i rätt ögonblick!
 
16, jun: Tack Mikael :-)
// Ola Wallström
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51