ARTICLE
64
df36946ac8bd8121651ffa1299128433
Tillbaka

Veckans tanke - v 25 - Har du misslyckats?Har du misslyckats?
 
Just det - jag misslyckades. Många gånger, faktiskt.

Fast jag skulle inte ha kommit dit jag är idag utan misslyckanden. Det är vad jag gjorde efter jag misslyckats som tillät mig att hitta min framgång.

Eller för att nyansera det lite så kallar jag det inte för misslyckanden nu för tiden, utan jag ser det som en process. Som en oundviklig del i att lära mig något nytt då jag sällan klarar en uppgift perfekt första gången jag gör den.

Ta till exempel vår utbildning i entreprenörskap, då är det vissa deltagare som tycker att jag är en riktig hejare på att driva företag. Det de inte alltid ser är min väg dit och att jag har varit på precis samma ställe som de är. Att jag har kastat mig ut med en idé och en positiv syn på min framtid och helt enkelt testat.

De ser inte att jag genom åren har startat totalt sju bolag och att vissa gick mindre bra. Några fick jag helt enkelt lägga ner, antingen fungerade inte min idé eller så var jag inte tillräckligt bra. Efter hand vässade jag mina förmågor och lyckades starta bolag, bygga upp dem och sälja dem med vinst.

Det intressanta är vad jag gjorde efter mina "misslyckanden". När jag körde i diket är frågan om jag låg kvar eller om jag tog mig upp på vägen igen. Att jag såg det som en del i en process och inte en anledning till att sluta för gott.

Vad gör du när det inte går som du har planerat och det känns som om du ser ett misslyckande i vitögat? Kör du fast eller ser du det som en del i en naturlig process?

Lycka till

Posten senast uppdaterad 22 jun 2017 kl. 09:34

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51