ARTICLE
65
d56f2138149e7f46f9b6891d93da2cb0
Tillbaka

Veckans tanke - v 26 - När du blir besvikenNär du blirbesviken
 
Händer det att du blir besviken? Trots ditt kristallklara mål, går det inte som du vill och du upplever att allt känns tråkigt och meningslöst.

Det hände ibland! Känslan av besvikelse som spred sig i bröstet, att hela världen var emot mig och värst av allt: Jag trodde att det var sant! Jag förstod inte hur saker hängde ihop, vilket gjorde att jag kunde känna mig nedtryckt helt i onödan.

För när jag tänker efter så skapades den här känslan av att jag byggde detaljerade fantasier om en önskad framtid – och så blev jag besviken när fantasin inte blev exakt som jag förväntade mig. Jag la då min energi på att stirra mig blind på det som var ”fel” och missade att se allt det fantastiska som jag faktiskt uppnått.
 
Jag har aldrig haft någon kristallkula som visar mig framtiden, vilket innebär att mina tankar om framtiden alltså är fantasier. Ett möjligt utfall av många möjliga, baserat på det som jag känner till just nu.

Tänk om resultatet egentligen är minst lika bra som det jag förväntade mig, men bara på ett annat sätt. Att jag bara behöver ändra perspektiv en smula och lyfta blicken för att kunna se det.

Händer det att det inte blir som du har planerat? Att du då upplever en känsla av besvikelse? Tänk om allt som behövs är att du ändrar infallsvinkel eller byter perspektiv en stund, för att du ska kunna se fördelarna med det resultat som blev?

Lycka till!

Posten senast uppdaterad 29 jun 2017 kl. 10:30

 

Kommentarer

129
30
jun
2017
30 jun 2017: Tack Olle,
Glad att du uppskattar filmerna :-=)

Önskar dig en fantastisk sommar
Ola
// Ola Wallström
 
128
30
jun
2017
30 jun 2017: Tack Ola för dina otroligt bra filmer "veckans tanke". Just den här veckan var mycket träffande. Ska ta den med mig då jag känner igen mig i det dy beskriver. Tack!! Önskar dig en skön sommar. Dyker säkert upp på någon föreläsning efter semestern.
Du är bäst!!
// Olle
 
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51