ARTICLE
51
289a6a1f087b9edc29ce052afc054c80
Tillbaka

Veckans tanke - v 3 - Oroa dig inte!Oroa dig inte     
         
Vad händer när du oroar dig?

I grund och botten innebär det att du lägger din energi och fokus på att tänka på minst 100 anledningar till varför något kan gå fel. Sedan snurrar du dessa tankar om och om igen och letar efter minsta tecken på att de är på väg att bli verklighet. När du har fullt upp med detta åsidosätter du mer kreativa och konstruktiva tankar.

Jag upplever just nu, att många som jag pratar med oroar sig för allt som eventuellt kan hända och som kan gå fel. Det gör dem osäkra och passiva. De kunde inte fatta beslut innan valet för det var för osäkert. Nu har valet varit, men det är osäkert vad valresultatet innebär så det är bäst att vänta. Skulle det på något outgrundligt sätt bli kristallklart vad valet innebär så visar det sig förmodligen att börsen är övervärderad eller att det finns en bostadsbubbla som kan förstöra ekonomin, eller lågkonjunktur, eller övergödning av Östersjön eller något annat.

Handen på hjärtat, vad är det som du lägger din kraft och energi på genom att du oroar dig?

Låt oss anta att du för en stund kan släppa din oro och fundera på vad det är som du egentligen vill. Någonting helt fantastiskt, spännande och kul som att få nya underbara vänner, bli erbjuden drömjobbet, få en oväntad löneökning, skaffa ett slott eller springa milen på rekordtid.

När det är gjort föreslår jag att du lägger din tid och energi på att tänka på varför just det du vill kan bli sant. Ta papper och penna och skriv ner 100 anledningar till varför det kan bli verklighet på ett enkelt, snabbt och harmoniskt sätt.

Lycka till!

Posten senast uppdaterad 18 jan 2017 kl. 14:10

 

Kommentarer

87
19
jan
2017
19 jan 2017: Hej Ola, så bra tankar i vanlig ordning. Ha det gott och på återhörande!

Bästa hälsningar från Håkan
 
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51