ARTICLE
37
a319e6d642f4a969edfae357436371a8
Tillbaka

Veckans Tanke - v 38 - Hur eller vad?


Hur eller vad
Jag stöter ofta på en sak som vi människor har fått helt om bakfoten. Det är att vi tror det är viktigare med hur än vad.
 
Många människor hittar fantastiska lösningar på problem, får drömmar om stordåd eller klurar ut vad det är de egentligen vill göra, men slår direkt till bromsarna då de inte vet hur de ska gå till väga. "Hur" är ordet som får oss att sluta redan innan vi har börjat, då vi direkt slår våra drömmar ur hågen bara för att vi inte vet hur.
 
Ett mycket viktigare ord är vad!
 
Vad är det som du brinner för? Vad känns viktigt, inspirerande och värt att göra? Vad är det egentligen som du vill lägga din tid på?
 
När du listat ut VAD så visar sig alltid HUR, varenda gång. Det är då du får de fantastiska idéerna, de nya lösningarna, de magiska insikterna eller att du helt enkelt ser den bästa vägen från punkt A till B. Lösningarna finns alltid där, vare sig det är ett upplyftande mål, en utmaning på jobbet, händelser i privatlivet eller något annat. När du vet vad du vill och slappnar av en stund, det är då lösningarna alltid dyker upp.
 
Alla framstående män och kvinnor har fokuserat på vad det är det de vill åstadkomma, inte hur de ska gå tillväga, för det har alltid visat sig efter hand.
 
Så när du får någon av dina fantastiska idéer ska du till en början inte bry dig om hur, du ska bara sätta igång.

Lycka till!
Posten senast uppdaterad 19 sep 2016 kl. 14:27

 

Kommentarer

63
22
sep
2016
22 sep 2016: Så var det för mig, jag satte alltid upp hur jag skulle göra och det var innan jag ens visste vad jag ville åstadkomma. Nu vet jag vad jag vill uppnå och då är det lättare att förstå hur jag skall ta mig dit.
 
62
22
sep
2016
22 sep 2016: Tack Ola,
Vad kan jag göra NU för att ta steget som tar mig vidare i riktning med min önskan och dröm.
Susanne Magnusson
 
61
22
sep
2016
22 sep 2016: Så sant! Sätt igång, vänta inte.
// Anette Meijer
 
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51