ARTICLE
41
2bf01eaa1c6c8624b54b3f454f4fc42b
Tillbaka

Veckans Tanke - v 43 - Ta den långa vägenTa den långa vägen

Den långa vägen har ofta en förmåga att visa sig vara den korta!

När jag lägger all min tid på att hitta de smarta genvägarna istället för att helt enkelt ta tag i det som jag har att göra, kör jag ofta fast och det tar både tid och blir omständligt. När jag istället bara tar itu med det som jag behöver göra så brukar de smarta genvägarna på något magiskt sätt hitta mig istället.

De flesta av oss har en förmåga att fundera för mycket och agera för lite. Det visar sig också tydligt i de entreprenörsutbildningar som vi driver. De som direkt sätter igång och testar sina idéer kommer hela tiden vidare. Medan de som fastnar i tänkandet och hela tiden ska säkra upp bakåt eller hitta den absolut smartaste lösningen brukar stå kvar på samma ställe och stampa.

Det tar helt enkelt för lång tid att lista ut allt i förväg istället för att lösa utmaningar när de dyker upp. Kom ihåg att detta inte bara gäller entreprenörer, utan alla som vill komma vidare istället för att stå och stampa.

Det bästa sättet brukar helt enkelt vara att sätta igång. Så snart jag har en idé om vad jag tror jag behöver göra så börjar jag. Då jag slutar att försöka vara så förbaskat smart och istället använder mig av min handlingskraft och slappnar av, så brukar de smarta lösningarna och genvägarna söka upp mig och visa sig mitt framför mina ögon.

Vad är det som du behöver sätta igång med just nu? Vad är det som du ska sluta att fundera på och istället agera på?
 
Lycka till!

Posten senast uppdaterad 3 nov 2016 kl. 09:17

 

Kommentarer

71
27
okt
2016
27 okt 2016: Tro och tillit!
Tack Olle!
// Cindy liedberg
 
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51