ARTICLE
42
58b981bb1ab62cd82854653f19409ce9
Tillbaka

Veckans tanke - v 44 - Ditt inre lugnDitt inre lugn                           

Jag fick precis ett mail där det stod ”Den som inte har ett inre lugn har ingenting” och det fick mig att börja fundera och reflektera.

Tankarna gick till all hets och stress jag ser omkring mig i min omvärld och jag tänkte på de tillfällen jag fungerar som bäst, har roligast och gör bäst resultat.

Jag tänkte på alla de människor jag möter som har gjort stressen till en del av livet, som rusar genom livet utan att hinna leva det. Som satsar allt på att göra så mycket som möjligt på kortast möjliga tid (istället för att göra varje aktivitet på ett effektivt sätt) och som längtar till yogan på lördag morgon eller sommarsemestern då de äntligen kan slappna av. Som har blivit så vana vid att ständigt springa omkring och göra tusentals saker att de tror att det är så livet är och ska vara.

Det är möjligt att de har rätt, att vi ska maximera allt vi gör för att hinna göra så mycket som möjligt och samla på oss en massa saker.

Det är också möjligt att vi ska maximera kul, lekfullhet och kärlek. Det är möjligt att vi ska le, känna oss lugna inombords och samtidigt göra helt fantastiska resultat.
 
När jag funderar över de tillfällen när jag är som bäst, så är det när jag går in i en knivig situation där det kan vara förvirrat, konflikter eller stress och jag samtidigt känner mig helt lugn. Att jag på förhand vet att det finns en perfekt lösning för alla parter och att allt vi behöver göra är att hitta den. Jag vi lyckas att slappna av tillräckligt för att lyssna på varandra och gemensamt hitta den optimala nyckeln.

I vilket tillfälle är det som du ska stressa ner, slappna av och le? När är det som du ska gå ner i varv tillräckligt för att lyssna bättre och hitta fler bra lösningar?
 
Lycka till!Posten senast uppdaterad 1 nov 2016 kl. 12:57

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51