ARTICLE
44
9d1cae2d3123aca43a77de38f98680f0
Tillbaka

Veckans tanke - v 46 - Strunta i var du har varitStrunta i var du har varit       

”Jag misslyckades så många gånger så jag vågar inte satsa igen”, eller ”jag brände mina skepp, så jag känner mig lite bränd själv”, eller ”det var en så jobbig upplevelse att jag aldrig vill försöka igen” är anledningar som jag ofta får höra när människor ska ta nästa steg i sin utveckling.

Jag förstår att de tänker så, men det är ju lite knasigt då det jag har gjort eller varit tidigare, ju inte spelar någon roll när jag ska framåt idag.

Jag ser det hela som en GPS. Så snart jag vet vart jag vill åka knappar jag in destinationen och får förslag på en färdplan som kan ta mig dit. Sedan är det bara att följa planen steg för steg så kommer jag förr eller senare att komma fram. Busenkelt, eller hur?

Ibland kan det gå som på räls, raka vägen fram till målet, medan det vid andra tillfällen kan bli en mängd avstickare på vägen där jag hamnar på en massa spännande ställen. Det spelar igen roll att jag gör avstickare för GPS:en räknar hela tiden om rutten så att den berättar för mig den bästa vägen från där jag befinner mig nu till dit jag vill komma.

Och det mest intressanta av allt: En GPS bryr sig inte om var jag har varit. Den är bara intresserad av den bästa vägen från där jag befinner mig just nu till dit jag är på väg.

Jag föreslår att du gör likadant. Att du fullkomligen struntar i var du har varit, gjort, lyckats eller misslyckats med och att du istället lägger ditt fokus på att just nu ta nästa steg dit du vill.
 
Lycka till!

Posten senast uppdaterad 14 nov 2016 kl. 20:36

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51