ARTICLE
45
83684c2dbda3c62635a7952296010004
Tillbaka

Veckans tanke - v 47 - Tänk inte - MÅ!Tänk inte - må!            
Det är en form av seger att flytta ett berg, besegra ett vilddjur eller hoppa över en avgrund, men det är helt och hållet en annan form av seger när du inser att berget, vilddjuret och klyftan är designat av dig.
 
Du tänker för mycket! Eller rättare sagt: du snurrar runt för länge i samma tankebanor eller loopar, så länge att du till slut tror att de är sanna.
 
I mitt fall är det till exempel när jag tror att det är sant att jag behöver ”besegra vilddjuret” i en konfliktsituation. Tanken att jag behöver ta kål på den andra individen genom att bråka ännu mer och med bättre argument istället för att lägga energi på att lyssna och förstå. Att förstå varför den andra personen tycker som han gör.
 
Eller när jag tror att det är sant att den nya affärsidén kräver en övermänsklig satsning och att det är en avgrund av mördande konkurrens som gör att det inte är någon idé att ens försöka, när jag istället kan hitta glädjen i idén. Att jag kan börja där jag är med det jag har just nu.
 
Jag har kommit fram till att jag alltför ofta fastnar i samma malande tankespår. Då målar jag upp bilder som inte är sanna och som hindrar mig från att göra det jag egentligen vill.
 
Lösningen är att jag ska tänka lite mindre för att istället känna och göra mer. Helt enkelt känna efter vad som känns kul och sedan sätta igång.
 
Många säger till mig att de ska använda ledig tid till att tänka. Då är mitt svar: ”För allt i världen, gör inte det. Må istället! Använd din lediga tid till att vara här och nu, må riktigt bra och sätt sedan igång med det som är tillräckligt kul.”
 
Lycka till!
 

Posten senast uppdaterad 21 nov 2016 kl. 15:56

 

Kommentarer

76
26
nov
2016
26 nov 2016: Mycket bra skrivet Ola!
// Olle Östergård
 
75
24
nov
2016
24 nov 2016: Härligt, Ola! Din beskrivning förtjänas att spridas i breda fora!

"Tanken att jag behöver ta kål på den andra individen genom att bråka ännu mer och med bättre argument istället för att lägga energi på att lyssna och förstå. Att förstå varför den andra personen tycker som han gör."

Lysande!
// Sten
 
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51