ARTICLE
46
8e7931a32c188e6cdc4e32d2af56b105
Tillbaka

Veckans Tanke - v 48 - Omständigheterna ÄR livet!Omständigheterna ÄR livet

Du kan inte leva ett liv utan så kallade ”omständigheter”.

Jag hade häromdagen en uppföljning på en utbildning där vi skulle prata om den senaste tidens framgångar och utmaningar. Det visade sig att alla deltagare hade råkat ut för olika händelser och att det för de flesta hade varit ganska oväntade saker som helt eller delvis hade skapat helt nya omständigheter.

Känner du igen dig? Du lägger världens bästa plan för vad det är du ska göra och plötsligt så händer något, allt välts överända och du sitter där med helt nya förutsättningar och omständigheter.

Det intressanta var att vissa av deltagarna blev handlingsförlamade och lade alla sina väl överlagda planer i malpåse, medan andra snabbt anpassade sig och agerade efter de nya förutsättningarna. Skillnaden var att de senare såg förändringen som en naturlig del av livet.

Jag ser det som så här, att det är omständigheterna som ÄR livet. Att det händer saker hela tiden och att alla människor har sina omständigheter (som inte kan jämföras med någon annans). Dessutom är aldrig de nya omständigheterna bra eller dåliga, de bara är. Det är sedan hur du tänker och värderar din nya situation som gör att du upplever dem som bra eller dåliga.

Inse att det är omständigheterna som ÄR livet (tänk bara vad tråkigt livet skulle vara om det aldrig hände något oväntat). Ta emot alla förändringar, händelser och nya omständigheter som en gåva, som en möjlighet för dig att agera på ett ännu bättre sätt än du hade tänkt från början.

Lycka till!

Posten senast uppdaterad 29 nov 2016 kl. 16:17

 

Kommentarer

78
02
dec
2016
2 dec 2016: Jag har alltid tänkt att "Du har det liv du medvetet väljer, och inte det liv, som de så kallade omständigheterna ger dej"... tills jag bröt ryggen och blev förlamad i januari 2014. Det var inte ett val jag gjorde att bryta ryggen i en olyckshändelse, men vi gjorde ett medvetet val att göra det bästa av omständigheten..vi valde livet. Jag är också övertygad om att jag "fick" olyckan av nån anledning som jag inte riktigt vet ännu :)
/karin
 
77
01
dec
2016
1 dec 2016: Häromdagen ställdes jag inför en ny omständighet, med besvikna deltagre. Då fick jag möjligheten att värdera situationen på ett nytt sätt, vilket jag också gjorde. Resultatet blev att än fler personer fick chansen att delta och på det viset blev det ett större antal positiva deltagare. Intressant sätt att tänka... (Istället för att säga att allt gick åt h...)
// Catarina
 
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51