ARTICLE
47
d8708cec38b3365763782eac5cdce631
Tillbaka

Veckans tanke - v 49 - Vision med magiVision med magi
När du tänker på dina konkreta aktiviteter som ska ta dig i riktning mot din vision, hur gör du då?

Målar du upp bilder av disciplin, uthållighet, hårt arbete, uppoffringar, monotoni, mod och strategier eller tänker du äventyr, upptäckter, nya vänner, spänning vid gryningen, magi, överraskningar, roligt, skratt och oväntade möten?

Jag pratar ofta med människor om mål och visioner och jag är ständigt förbluffad över hur olika känslor det triggar hos olika personer. Vissa kan tycka att det är det roligaste som finns och att det är kryddan i livet medan andra bara känner tvång och olust.

Men, tänk om hela vitsen med mål och visioner är att de ska bidra till att du mår riktigt bra, och om du inte gör det så kanske du helt enkelt behöver byta.

Som jag förstår det så är mål och visioner till för att jag ska må bra och ha kul just nu, då det ger mig både en riktning och en mening. När mina aktiviteter känns meningsfulla är det oftast väldigt kul och spännande att genomföra dem.

Det handlar alltså inte om att jag ska må bra först när jag har nått fram, efter mycket svett och slit. Att det är en kamp som ska vinnas, annars är jag misslyckad. Istället kanske det handlar om att må bra nu och göra kul aktiviteter. Det kan till och med hända att jag, när jag utför mina meningsfulla aktiviteter, hittar något ännu bättre efter vägen och då är det bara att ändra, på direkten.

Ta en stund där du ser över din riktning, vision eller mål och se till att den är tillräckligt spännande, magisk och upplyftande för att du ska lägga din värdefulla tid på att ta dig dit.
 
Lycka till!

Posten senast uppdaterad 5 dec 2016 kl. 16:29

 

Kommentarer

80
12
dec
2016
12 dec 2016: Hej Ola!
Sedan jag läste en kurs i mental träning för snart 20 år sedan är detta med målsättning en del av mitt liv. Det funkar ju verkligen, jag slutar aldrig att förundra mig hur jag med hjälp av att sätta min riktning och mitt fokus kommer dit jag ska. Men framför allt känner jag stor tacksamhet till livets generositet, detta är ju möjligt för alla.
Tankens kraft är min största resurs.
Madeleine
// Madeleine
 
79
09
dec
2016
9 dec 2016: Det här var precis vad jag behövde höra och inse!
Wow det blev en sinsikt faktisk!
klart att det ska vara roligt att ta sig till sitt mål!
Tack Ola, för att du delar med dig av dina efarenheter : )
// Katarina
 
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51