ARTICLE
36
2aad42ad906da7a9c4763186f004d38d
Tillbaka

Veckans Tanke - vecka 37Släpp taget!
Stressad? Någon som är dum mot dig? Förbannad på en person eller situation?

Gör då ingenting!

Vi har en förmåga att fatta för många beslut när vi är stressade, ilskna eller upprörda. Problemet är att vi då oftast fattar riktigt dåliga beslut. Att vi agerar i affekt vilket innebär att vi skäller på andra, hittar dåliga lösningar eller att syftet blir att jag minsann vill visa att jag är bättre än någon annan.

Tricket är att göra: Ingenting!

Om du kan släppa tanken på alla dåligheter eller oförrätter så får du plötsligt tillgång till bättre idéer och lösningar. När du är i affekt så har du både tunnelseende och skygglappar och kan bara se lösningar som är mitt framför ögonen – vilka oftast inte är speciellt kreativa.

Jag håller på att lära mig att slappna av. När jag känner mig som mest stressad, pressad eller råkat ut för någon orättvisa så gör jag just ingenting. Jag slutar helt enkelt att lägga energi på de negativa tankarna- Jag försöker inte tvinga bort dem, jag försöker inte ersätta dem utan jag slutar helt enkelt att fokusera på dem. När jag slutar att ge energi till de gamla tankarna så finns det plats för nya. De nya tankarna, som kommer utan affekt, brukar alltid vara roligare och mer konstruktiva.

Vad är det som just nu uppehåller ditt tankeutrymme. Är det nya, kul, fantastiska, kreativa, spännande och framåtriktade tankar eller är det tankar som ger dig press och stress? Vad skulle hända om du slutar att ge energi till dina gamla tankar?

Lycka till!

Posten senast uppdaterad 15 sep 2016 kl. 09:28

 

Kommentarer

60
20
sep
2016
20 sep 2016: Som vanligt - mycket inspirerande tankar. Men!
Det var bättre med texten direkt i brevet i inkorgen, i varje fall för många som jag, som drar sig för att klicka sig fram till budskapet, det blir genast mer tidskrävande. Så jag tror absolut du förlorar på det nya upplägget.
- Däremot kan man lägga in länken för dem som vill se videon istället.
// Leif Hjerpe
 
59
16
sep
2016
16 sep 2016: Varför inte ha texten i mailet?
// Ovan
 
58
15
sep
2016
15 sep 2016: Hej Ola,
Dagens tanke, var mycket bra. Att släppa och tänka nytt när man är förbannad, frustrerad m.m. Ofta svårt då man vill hämnas eller påpeka att någon har fel, men absolut rätt. Då det ofta hoppar grodor som man sen ångrar.....
Tack Ola!
Kram Pia
// Pia Lindberg
 
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51