ARTICLE
39
43778a2685090fcefb9eed7f277843fc
Tillbaka

Veckans tanke v 40 - Ska vi duscha mera?


Ska vi duscha mera?

När får du dina bästa idéer?

Jag har den senaste tiden roat mig med att fråga människor när de får sina absolut bästa idéer och jag har fått en massa kul och varierade svar. Allt från promenad i skogen, till träningspasset, tittandes på solnedgången, när de har skämtat och lekt eller i duschen.

Det intressanta för mig är att ingen svarade att det var när de var tvungna att hitta på en bra idé, att de bara kommer under arbetets gång eller att det var som mest kreativa under stress. Det har hittills inte heller varit en enda som har svarat att det var under ett klassiskt ”brain-storming” möte utan alla har fått sina bra idéer när de har kunnat slappna av och låta tankarna flyta fritt.

Min slutsats är att vi pressar oss för mycket och kommer upp med alldeles för dåliga idéer!

Vi tänker inte alls eller tänker helt fel när vi försöker att pressa oss igenom en situation, tvinga fram bra idéer eller bara är stressade och tänker samma tankar om och om igen, samtidigt som vi upplever att deadline närmar sig med raketfart.

Det är som när jag har bråttom iväg och letar efter nycklarna. Jag kan leta i samma ficka hur många gånger som helst för att upptäcka att de fortfarande inte ligger där, och precis när jag uppgivet tänker att det får stå olåst så slappnar jag av och pling – så kommer jag på att jag lagt dem på skrivbordet.

Frågan till dig är hur du kan börja med att slappna av när du har ett till synes olösligt problem framför dig? Ska du gå ut i skogen, klappa en hund eller kanske ta en dusch?

Accelerera veckan ut genom att slappna av. Bestäm dig för att du inte ska lösa problemet du har i din hand, utan låt lösningen komma till dig. Vilket det gör varje gång som du kan slappna av.

Lycka till så hörs vi nästa vecka!

Posten senast uppdaterad 5 okt 2016 kl. 16:13

 

Kommentarer

68
06
okt
2016
6 okt 2016: Tack Ola för att du kommit på idén att filma dina veckobrev.
Jag tar till mig dina ord på ett helt nytt sätt när jag hör din bekanta röst.
// Susanne Broberg
 
67
06
okt
2016
6 okt 2016: Kloka tankar som vanligt! Som student på ett väldigt kreativt kandidatprogram kan jag bara hålla med, har nog aldrig fått världens bästa idé när jag "behövt den som mest". Men innan jag ska sova, när jag tjuvlyssnar på någon på bussen, när jag tränar osv, då dyker de upp!
// Mia
 
 
Nytt inlägg
 
Skicka

Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
51