Podcasts: Tre smarta tips

Tre smarta tips

Välkommen till podcast-serien "Tre smarta tips" där några av Sveriges mest inspirerande föreläsare och moderatorer delar med sina bästa tips, helt gratis. Alla intervjuer hittar du längre ner på sidan, vid presentationen av respektive talare.

Här har du mina egna tankar om vad som är sant, egentligen, och hur du kan hålla huvudet klart när omständigheterna förändras:


Nedan delar även några mina talarkollegor med sig av sina smartaste tips. Jag önskar dig trevlig "lyssning".

Talare som delar med sig av "Tre smarta tips"

Anna Bellman

Anna Bellman är moderatorn, föreläsaren och talartränaren som vet vad som krävs för att mötet, konferensen och du som presentatör ska briljera när det gäller. Anna är specialiserad på övertygande och säljande personlig kommunikation och hur du gör för att bli den bästa du kan bli på scen. Hon började som journalist inom radio och tv och var under flera år marknads- och kommunikationschef på ett av världens största it- och managementkonsultföretag. Med sin förståelse för problematiken i stora bolag och i mindre entreprenörsföretag, kan hon snabbt sätta sig in i kundens frågeställningar så att de viktiga budskapen som ska komma från scen blir de rätta. Med humor, värme och rätt frågeställningar blir mötet ett tillfälle där människor engageras, fascineras och berörs.
Läs mer om Anna på www.annabellman.se

David Stiernholm

David är Sveriges ende struktör. Han hjälper människor och företag att bli mer effektiva genom att skapa bättre ordning och struktur.

Hans motto: allting kan göras enklare! David är flitigt anlitad av allt från väletablerade storföretag till entreprenörsföretag i uppstartsfas. Han utmärker sig genom sina superkonkreta verktyg och metoder som du direkt kan använda på jobbet och hemma. Under en föreläsning med David Stiernholm upptäcker du att struktur är både befriande och roligt. Och att du blir mindre stressad och mer effektiv.

David är aktuell med boken Målmedveten - prioritera rätt och säg nej med gott samvete, som är uppföljaren till boken Klart! - Bli superstrukturerad på 31 dagar!, publicerad våren 2012 och som redan kommit ut i sjätte upplagan.
Läs mer om David på www.stiernholm.com

Charlotte Signahl

Är mångfald en rättighetsfråga eller lönsamhetsfråga – eller både och? Var är egentligen jämställdhet? Vad har HBT med jobbet att göra? Är religion en aktuell fråga i Sverige? Vad betyder orden normkritik och intersektionalitet? Är det skillnad på att bemötas och mötas? Finns det verkligen lagar och forskning inom dessa områden? ”Annan” etnisk bakgrund – annan än vad? Genom att dela med sig av egna erfarenheter och backa upp med forskning får deltagarna en förståelse för möten mellan människor och hur dessa kan gå både rätt och fel.

Den största mångfalden finns kanske kring definitionen av ordet mångfald. Hur kan du själv spela roll? Vad menar vi egentligen med mångfald och framför allt, om det nu är så viktigt, hur görs den?
Läs mer om Charlotte på www.signahl.se

David Phillips

Med ett kunskapsdjup och en passion för sitt ämne av sällan skådat slag har David Phillips blivit Sveriges ledande front figur för presentationsteknik. Han är grundare och ägare av Sveriges största resurs inom ämnet: Presentationsteknik.com och även författare till "den banbrytande boken "How To Avoid Death By PowerPoint" som sålts i över 30 länder.
Läs mer om David på www.presentationsteknik.comTeo Hären

Teo är en av Sveriges mest bokade föreläsare, och han brinner för ämnet kreativitet. Han har under de senaste 15 åren föreläst om kreativitet över 1 500 gånger i 25 länder. Han är ”talare”- men framförallt lyssnar han väldigt bra; De senaste tio åren har Teo gett ut ett antal kreativitetsböcker – En av dem ”Idébok” valdes ut av det amerikanske företaget CEO READ till "En av de 100 bästa managmentböckerna i världen genom tiderna"! Han har själv två patent, sitter i juryn för Stockholm stads innovationsstipendie och har läst och betygsatt över 30 000 idéer. Så om någon vet vad som är en bra idé så är det Teo.
Läs mer om Teo på www.teoharen.se

Mia Liljeberg

Hon är ingenjören som bott och arbetat i alla världens hörn. Hennes erfarenheter av kultur- och språkkrockar ledde till ett livslångt sökande världen över efter de universella framgångsfaktorerna i kommunikation och ledarskap. Hon är även känd från SVT Genikampen som en av de skarpaste i Sverige. Hon har med 15 års fördjupning i kognition, kommunikation och ledarskap paketerat erfarenheterna till ett pedagogiskt ramverk som hjälper företag att uppgradera med effektiva verktyg till nästa nivå.

Hon har utbildat tusentals personer baserat på hennes program och hennes populära bok ”Låt bilden göra jobbet”. Hon är aktuell i vår med sin nästa bok ”Uppgradera mötet”. Hennes engagemang sträcker sig från att boosta ett företag på 20 minuter till årslånga förändringsprogram.
Läs mer om Mia på www.mialiljeberg.se

Lennart Paulsson

Lennart Paulsson är en av Sveriges populäraste moderatorer. Han är civilekonom med bred bakgrund från olika chefspositioner inom marknadsföring och försäljning. Lennart har tjänstgjort utomlands som General Manager för SAS i Indien och som platschef för Vingresor i Spanien. Han har med sig en stor erfarenhet att leda och få effekt från stora som små möten och events.

Lennart har en naturlig passion för mänskliga möten och startade P&P Meetings 2009 för att agera som möteskonsult och moderator på heltid. Lennart ingår som ledamot i Svenska Eventakademin och sitter där på programledarstolen. Han har skrivit böckerna Det optimala mötet och STORA MÖTESBOKEN, programleder nätverk i affärsutveckling och producerar egna kunskapsseminarier.
Läs mer om Lennart på www.ppmeetings.se


Lisa Ekström

Med tjugo års erfarenhet av ledarskap inom försäljning och kundservice inspirerar Lisa Ekström på ett unikt sätt. Prestigelöst blandas fakta med anekdoter, egna erfarenheter och tips för att skapa rätt kultur och nå hållbara resultat. På ett effektivt sätt får Lisa individer och organisationer att utvecklas positivt på kort tid. Det svåra görs hanterbart och inspirerande. Kultur- och attitydförändringar behöver inte ta tid eller vara skrämmande. Föreläsning, mentorskap, personlig utveckling eller utveckling av organisationer? Lisa ser möjligheter i utmaningen att framgångsrikt kunna utföra ett jobb som lämnar bestående resultat. Lisa har fått utmärkelser som "Årets Framgångsstipendium” (2007), för hennes förändringsarbete på SAS, "En av Sveriges hetaste talare” (tidningen Chef 2012), ”Årets talare” (2014) och "Stora Målpriset” (2015).
Läs mer om Lisa på www.kamoja.se


Jan Gunnarsson

Jan är grundare till VÄRDSKAPET som hjälper ledare och medarbetare att utveckla inkluderande, öppna och välkomnande verksamheter och platser. Som författare till åtta böcker inom värdskap, bemötande, service, samverkan och ledarskap är Jan en av landets mest anlitade föreläsare och har inspirerat sin publik vid över 1 800 tillfällen i Sverige och internationellt.

Han är utbildad som lärare i medkänsla vid Stanford University i USA och har gått utbildningsprogram i personligt ledarskap på Harvard Business School. Som kontrast har han även varit på retreater och dessutom har Jan läst 500 böcker om att vara människa och ledare, för att ständigt utveckla sig själv och sitt ämne.

Han talar och skriver med mycket humor, känsla och personliga anekdoter utifrån egna erfarenheter.
Läs mer om Jan på www.vardskapet.se

Ola Wallström

Efter sin civilekonomexamen arbetade Ola som chef i många år och blev fascinerad över varför olika organisationer fick så olika resultat. Vad det var som fick vissa organisationer och individer att blomstra under förändring och upplevd stress, medan andra organisationer nästan gick under?

Han utbildar och föreläser för organisationer och individer hur de kan ha kul och prestera i tider av förändring samt hur det kan hitta, sätta och nå meningsfulla mål.
 
Ola visar hur du som individ, chef eller medarbetare kan bli mer motiverad och inspirerad istället för att fastna i stress, ineffektivitet och konflikter. Han ger dig konkreta verktyg som gör att du kan hantera olika händelser och prestera utan att uppleva stress och press.
Läs mer om Ola på www.meramal.se


Gratis inspirationsbrev

Veckans Tanke

Kostnadsfritt inspirationsbrev Veckans Tanke. Varje torsdag morgon får du tillsammans med tusentals andra kostnadsfritt våra bästa tips och idéer om hur du kan ha mer kul och göra bättre resultat.

› Läs våra senaste brev
804
824